Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Euplocamus ophisus
                                Όμορφη πολύχρωμη εντυπωσιακή και μικροσκοπική νύχτο πεταλούδα προς το τέλος της άνοιξης πετά σε  ψηλούς θάμνους και δένδρα της περιοχής, συνήθως απογευματινές και βραδυνές ώρες.Χαρακτηριστικές οι κεραίες με τα μαύρα χτένια, Τα φτερά του καφέ με ανοιχτό καφέ κηλίδες,τα πόδια ικανά να κρατάνε τα φύλλα .Μάτια σκούρο ανοιχτά με μεγάλη ακτίνα όρασης.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Synema globosum                                                                 Σαρκοβόρα αράχνη της άνοιξης ,εκμεταλλεύεται τα άνθη για να βρει τροφή. Τις περισσότερες φορές το θήραμα είναι έντομα με προτίμηση μέλισσες.Προσαρμόζεται χρωματικά ανάλογα τα άνθη σε τρία χρώματα κόκκινο σκούρο, κίτρινο και λευκό.Εσωτερικά υπάρχει ένα περίεργο σχήμα με μαύρες γραμμές,εντυπωσιακό για να ελκύει την τροφή του.

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Libelloides ottomanus


 


                                                    Ένα αλλόκοτο έντομο ορισμένες φορές μοιάζει με γυναικείο πρόσωπο.Μεγάλα μαύρα στρογγυλά μάτια και δύο μακρινές κεραίες.
Στα φτερά πλούσια γκρι χρώματα. Πετά γρήγορα, και συνήθως απέναντι στον ήλιο συγκεντρώνει την απαραίτητη ενέργεια.Η τροφή του είναι άλλα μικρά έντομα. Στις ζεστές μέρες προς το τέλος της άνοιξης ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση με χόρτα.
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Empusa fasciata

Ανοιξιάτικος  ολίγον αλλόκοτος, Μάντης, σαρκοβόρος κυκλοφορεί ανάμεσα στα πυκνά χόρτα, για τη λεία του,έχοντας ως όπλο τα πολύ πριονωτά πόδια του. Πολλές πληροφορίες υπάρχουν για το είδος αυτό στη διεύθυνση:  https://laspistasteria.wordpress.com/2012/04/21/empusa-fasciata/

Barbitistes serricauda

                                       Ένα είδος γρύλου, ή τριζόνι, πολύ κοινό σε ημιορεινές περιοχές την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού.Κινείται ανάμεσα σε χλωρά και ξηρά χόρτα. Αλωστε είναι χορτοφάγος. Ανάλογα τη χρονική περίοδο αλλάζει χρωματισμούς και όταν ενηλικιωθεί παίρνει στην ράχη του πιο μαύρο χρώμα. Ιό όνομα της οικογένειας έχει Ελληνική ρίζα, πτέρυγα που είναι ορατή.Χαρακτηριστικό τα πόδια τους, οι δύο πρώτες σειρές είναι άνισες στο μήκος με την τρίτη. Οι δύο πρώτες σειρές για απλό βάδισμα, ενώ η τρίτη για μικρά άλματα.Το γένος αυτό έχει πάνω από δέκα είδη με μικρές και δυσδιάκριτες διαφορές.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Obrium rufulum                                          Ένα ανοιξιάτικο σκαθάρι  σε ανθισμένη χαμηλή βλάστηση. Τα σκαθάρια  Obrium, είναι πάρα πολλά παραπλήσια και δύσκολα στην αναγνώρισή τους με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Σε εξακόσια μέτρα υψόμετρο.